Verdens beste med en twist

Verdens beste med en twist.
Du trenger:
Bunn
  • 100 gr. sukker
  • 100 gr. smør/margarin
  • 4 eggeplommer
  • 100 gr. hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 3-4 ss mel
Marengs
  • 4 eggehviter
  • 200 gr.sukker
Fyll
  • 1 pk. vaniljekrem el. romkrem
  • 1/3 del pisket kremfløte
  • Evnt. mandler
Sådan gjør du, steg 1.
Forvarm ovene til 180 grader.
Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggeplommene, en etter en. Tilsett vekselsvis hvetemel blandet med bakepulver, og tilslutt melk. Fyll røren i en smurt langpanne evnt. med bakepapir form 20x30 cm.

Steg 2
Pisk eggehviten stiv, pisk inn sukker til marengs. Er det snev av fett vil ikke denne bli stiv. Lag ny hvis dette skjer. Marengsmassen legges i et lag oppå deigen. Lag topper av marengsen. Dryss evnt. hakkete mandler over.

Steg 3.
Stek kaka i 20-25 min, avkjøl og del kaka i 2 like deler. Leg det ønskede fyllet på ene kakedelen(kremen blir luftigere hvis du har pisket krem i den.), spar litt til toppen. Legg den andre delen oppå. Legg på litt krem på toppen, og pynt kaka med friske bær. Her er det egentlig bare fantasien din som kan sette grenser, prøv deg frem både med kiwi og jordbær med smeltet sjokolade over det hele, bringebær og sjokolade, passionvariant  etc :) Fyllet kan også være med forskjellige smaker. Kan tenke meg at en slik kake med deilig sjokolademousse i må være fantastisk godt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar